Newborn Fotoshoot

Home / Newborn Fotoshoot

Welkom lieve ukkepuk!

Niets is zo uniek en bijzonder als het vastleggen van jullie kleine trots in zijn of haar eerste periode op deze wereld. Dat verdient altijd extra aandacht! Een newborn fotoshoot is de perfecte manier om dit vast te leggen.

Pasgeboren baby’s krullen zich in de eerste week nog helemaal op in de vertrouwde houding die ze nog uit de baarmoeder kennen. Ze slapen lekker veel, waardoor ze in mooie posities te plaatsen zijn en heel erg zacht overkomen. Om dit vast te leggen is het belangrijk er op tijd bij te zijn. Baby’s fotografeer ik meestal rond dag 5 tot maximaal 14 dagen na de geboorte.

Een newborn fotoshoot is (afhankelijk van de situatie) aan te raden tijdens de kraamweek. In deze periode is het al hectisch genoeg, maar doordat de kraamvrouw nog aanwezig is, is het fijn dat ze zou kunnen helpen met assisteren.

Pasgeboren baby’s kunnen zelf hun temperatuur nog niet zo goed op peil houden. Het is daarom belangrijk dat het in de ruimte behaaglijk warm is. Indien nodig zou ik een elektrisch kacheltje mee kunnen brengen. De dekens waar de kleine ligt zouden vooraf ook verwarmd kunnen worden.

Zoveel geluk, zo klein verpakt!

Daarnaast is het belangrijk om voor de kleine een rustige, vertrouwde ruimte te creëren.

Als de kleintjes net gegeten hebben, zijn ze het meest tevreden. Het meest gunstig is dan ook om de newborn baby, Indien mogelijk, vlak na een voedingsmoment te fotograferen.

Het is belangrijk dat we voorafgaand aan de shoot al een setting met de te gebruiken sfeer en accessoires hebben besproken. Zo kan ik deze bij aankomst gelijk naar wens opzetten, zodat er weinig stress is in de omgeving van de baby. Het is aan te raden om niet te veel verschillende settings te kiezen, het kan al gauw te veel worden voor de kleine, hou er dus rekening mee dat deze misschien niet allemaal aan bod zullen komen.

Door een flitser kan de kleine erg schrikken. Als ik fotografeer werk ik daarom met daglicht. Dit geeft het meeste rust en het mooiste eindresultaat. Een babyhuidje komt tenslotte het beste uit bij mooi, zacht en natuurlijk licht. Een te kleine ruimte/weinig lichtinval kan een nadelig effect hebben op het eindresultaat van de foto. Indien nodig beinvloed ik het binnenkomende daglicht met een reflectiescherm. Twijfel je of er bij jou thuis te weinig ruimte/lichtinval is? Laat het even weten, dan bespreken we de verdere opties.

Het belangrijkste is natuurlijk de veiligheid van de kleine! Ik zal nooit onnodig risico’s nemen voor een mooi plaatje. Er moet altijd een ouder of bijvoorbeeld een kraamhulp in de buurt zijn om de kleine te ondersteunen en in de gaten te houden.
Voor de lastige poses kan er later altijd nog nabewerkt worden. Ook eventuele omvolkomenheden kunnen later nog bewerkt worden. Graag help ik de ouders om de kleine te plaatsen in een pose, maar dit zal altijd in overleg gaan. Het is belangrijk dat ik werk en fotografier op een manier die voor jou en de kleine goed en vertrouwt voelt.

Droom groots kleintje

Naast de gebruikelijke foto’s waar de kleine helemaal op staat, maak ik ook graag wat lieve detail shots!
Denk aan die lieve kleine handjes en voetjes, maar ook bijvoorbeeld een close-up van het gezichtje. Daarnaast is het mooi om de kleine handjes en voetjes naast deze van papa en mama te fotograferen! Eigen ideeën zijn natuurlijk welkom, ik denk graag met je mee!

Graag help en adviseer ik jullie tijdens de shoot. Zo kan ik bijvoorbeeld advies en instructies geven om de kleine in een bepaalde richting te laten kijken terwijl hij of zij slaap. Succes niet altijd gegarandeerd, maar zeker het proberen waard.

Voor elke fotoshoot neem ik alle rust en tijd. Het is dan ook geen probleem als er tussendoor tijd nodig is voor een knuffel of voedingsmoment. En loopt het onoverhoopt niet zoals verwacht, doordat de kleine er bijvoorbeeld helemaal geen zin in heeft, dan kom ik een andere keer gewoon terug.

Heb je snel een foto nodig voor het geboortekaartje? Dat is mogelijk. Hiervoor betaal je eenmalig € 30,- aan spoedkosten. Laat je het geboortekaartje ook door mij verzorgen? Dan komen deze spoedkosten te vervallen.

Investering Newborn Fotoshoot

Inbegrepen is:

  • Een kennismakingsgesprek vooraf. Dit kan telefonisch, maar hiervoor kan ik ook bij jullie langs komen.
  • Fotoshoot bij jullie thuis, in jullie eigen vertrouwde omgeving
  • Een newborn fotoshoot duurt ongeveer 1 a 2 uur.
  • Gebruik van mijn fotografie accessoires
  • Mijn tijd, creativiteit en meedenken.
  • Professionele fotobewerking van maximaal 2 uur.
  • 10 foto’s in hoge resolutie voor eigen gebruik om te printen en/of te laten bedrukken op bijvoorbeeld een canvas of fotoboek.
  • de 10 gekozen foto’s tevens in web-resolutie voorzien van watermerk voor online gebruik en om te delen via e-mail, whatsapp en social media zoals facebook, twitter, pinterest en dergelijke.

Kosten: € 165,-

Shoot boeken of meer informatie?
Klik hier om contact op te nemen.

Er is uiteraard de mogelijkheid om tegen een meerprijs, meerdere foto’s te bestellen. Met afname van afwijkende stuks, of alles in één koop gelden speciale tarieven op aanvraag.

Afzeggen geschied 24 uur van tevoren, anders ben ik genoodzaakt om € 25,- in rekening te brengen. Binnen een week ontvang je een bestelformulier met de foto’s van de fotoshoot. Het is ook mogelijk om een afspraak te maken om te bestellen. De levertijd van de uiteindelijk bewerkte digitale foto’s bedraagt na bestelling ongeveer 2 weken.

PRIJSWIJZIGINGEN ONDER VOORBEHOUD

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem vrijblijvend contact met ons op via ons contactformulier of Facebook en wij zullen u zo spoedig mogelijk beantwoorden!

Wij zijn voornamelijk actief in de regio’s: Westland – Den Haag – Delft en Rijswijk. Maar ook daarbuiten kunt u zeker contact met ons opnemen!